Geplaatst op
Ontslag krijgen is nooit leuk, vooral wanneer je het naar je zin hebt. We raden je in zo’n geval altijd aan om Juridisch Centrum in te schakelen voor juridisch advies. Daarnaast kun je de onderstaande tips opvolgen om zo goed mogelijk om te gaan met ontslag en er toch het best mogelijke uit te halen.
Bezwaar maken en bevestiging vragen
Het is belangrijk om meteen bezwaar te maken, wanneer je hoort dat je bent ontslagen. Op deze manier kan de werkgever later niet zeggen, dat je geen reactie had en dat je dus ook geen bewaar had. Indien je wordt voorgelegd om iets te tekenen, raden we aan om dat niet te doen. Vraag wel om een bevestiging op papier of e-mail, zodat je alles rustig kunt nalezen en gemakkelijker om advies kunt vragen.
Blijf zakelijk
Gedurende je opzegtermijn is het belangrijk om goed te blijven werken, zodat je werkgever geen kritiek kan geven op je werk. In gesprekken moet je zakelijk en beleefd blijven. Je werkgever moet niks op je aan te merken hebben. Indien er – op informele of formele wijze – vragen worden gesteld zoals: “Zag je het zelf niet aankomen?”, dan kun je daar beter niet tegen ingaan. Alles wat je zegt kan zomaar tegen je worden gebruikt in een latere procedure.
Niks inleveren
Lever niks in vóór je laatste werkdag. Denk hierbij aan je sleutels, telefoon of laptop van de zaak. Hiermee kan de werkgever vooruitlopen op het ontslag en dit later in zijn voordeel gebruiken.
Tip bij ontslag op staande voet
Ben je van mening dat je onterecht op staande voet bent ontslagen? Zoek dan direct hulp. Elke dag kan er een teveel zijn aangezien ontslag op staande voet een complexe situatie is, is het belangrijk om meteen juridisch advies in te winnen.