Wat te doen bij ontslag? Hier vind je vier tips

Geplaatst op

Ontslag krijgen is nooit leuk, vooral wanneer je het naar je zin hebt. We raden je in zo’n geval altijd aan om Juridisch Centrum in te schakelen voor juridisch advies. Daarnaast kun je de onderstaande tips opvolgen om zo goed mogelijk om te gaan met ontslag en er toch het best mogelijke uit te halen.

Bezwaar maken en bevestiging vragen

Het is belangrijk om meteen bezwaar te maken, wanneer je hoort dat je bent ontslagen. Op deze manier kan de werkgever later niet zeggen, dat je geen reactie had en dat je dus ook geen bewaar had. Indien je wordt voorgelegd om iets te tekenen, raden we aan om dat niet te doen. Vraag wel om een bevestiging op papier of e-mail, zodat je alles rustig kunt nalezen en gemakkelijker om advies kunt vragen.

Blijf zakelijk

Gedurende je opzegtermijn is het belangrijk om goed te blijven werken, zodat je werkgever geen kritiek kan geven op je werk. In gesprekken moet je zakelijk en beleefd blijven. Je werkgever moet niks op je aan te merken hebben. Indien er – op informele of formele wijze – vragen worden gesteld zoals: “Zag je het zelf niet aankomen?”, dan kun je daar beter niet tegen ingaan. Alles wat je zegt kan zomaar tegen je worden gebruikt in een latere procedure.

Niks inleveren

Lever niks in vóór je laatste werkdag. Denk hierbij aan je sleutels, telefoon of laptop van de zaak. Hiermee kan de werkgever vooruitlopen op het ontslag en dit later in zijn voordeel gebruiken.

Tip bij ontslag op staande voet

Ben je van mening dat je onterecht op staande voet bent ontslagen? Zoek dan direct hulp. Elke dag kan er een teveel zijn aangezien ontslag op staande voet een complexe situatie is, is het belangrijk om meteen juridisch advies in te winnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden