Wat is virtualisatie en wat heeft je bedrijf eraan?

Geplaatst op

Met de komst van digitale technieken ging er een nieuwe wereld open, de digitale of cyberwereld. In deze wereld regeert de 1 en de 0. De digitalisering van onze samenleving is sinds het einde van de jaren negentig in een stroomverstelling gekomen. Tal van toepassingen hebben we nu tot onze beschikking die we destijds alleen nog in sciencefictionfilms zagen. Voor het bedrijfsleven bestaat er veel voordeel in de digitale wereld, efficiënt zaken doen is steeds beter mogelijk door digitale technieken. Virtualisatie teconomy.nl helpt je graag het voordeel van virtualisatie voor je bedrijfsprocessen uitleggen.

Eenvoud

Op veel manieren willen bedrijf zo eenvoudig mogelijk werken. Dit lijkt een voortdurend proces te zijn, want dingen kunnen door de ontwikkeling van technologie steeds eenvoudiger gedaan worden. Het is dan wel noodzakelijk dat je als bedrijf op de hoogte blijft. Een supereenvoudige manier om bedrijfprocessen in te kleden is de methode van virtualisatie.

Soorten virtualisatie

Verschillende vormen van virtualisatie zijn beschikbaar voor je bedrijf. We nemen ze hieronder met je door.

Applicatievirtualisatie

Bij dit proces is er sprake van applicaties die virtueel zijn, op een server staan en te gebruiken zijn op: laptops, desktops, smartphone of tablet. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om op  verschillende computers een programma te draaien dat op een server staat.

Desktopvirtualisatie

Het is mogelijk dat een werknemer thuis via internet inlogt op de server en de applicaties van de werkgever kan gebruiken. Hij of zij hoeft dus niet achter de fysieke PC te zitten.

Hardwarevirtualisatie

Een van de meest gebruikte manieren van virtualisatie is hardwarevirtualisatie. De spin in het web bij dit proces is de hypervisor, een virtuelemachinemanager. Deze maakt visuele versies van computers en hun besturingssystemen en consolideert ze tot één grote fysieke server. Op deze manier kunnen alle hardwarebronnen efficiënt worden gebruikt. Gebruikers kunnen verschillende besturingssystemen op dezelfde machine gebruiken.

Netwerkvirtualisatie

Bij netwerkvirtualisatie wordt alle fysieke netwerkapparatuur tot een softwarebron gecombineerd. Daarnaast kan de bandbreedte per server en apparaat toegewezen worden in meerdere onafhankelijke kanalen. Vooral grote bedrijven hebben baad bij deze techniek, omdat hun netwerksnelheid zeer wordt vergroot. Zo kunnen ze sneller services en applicaties draaien.

Opslagvirtualisatie

Tot slot hebben we het proces van opslagvirtualisatie. Dit type virtualisatie voegt alle harde schijven samen tot één systeem. Deze techniek is zeer eenvoudig en reduceert de kosten en tijd, want je hoeft niet meerdere opslagsystemen te onderhouden en te managen.

Conclusie

Virtualisatie omvat een aantal processen die de automatisering binnen je bedrijf een stuk gemakkelijker maken. Laat je informeren door experts op dit gebied en profiteer direct van de voordelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden