Geplaatst op
De meeste mensen zullen nog niet zo vaak van het zogenaamde UBO register gehoord hebben. Dat is ook niet heel gek, want de meeste mensen komen er niet zo vaak mee in aanraking. Desalniettemin kan het zeker geen kwaad om er iets over te weten. Mocht je dan wel op een gegeven moment in aanraking komen met het UBO register, dan hoef je dit niet allemaal dan pas te leren. Hieronder staat daarom nog iets meer informatie over dit onderwerp wat misschien wel eens van pas zou kunnen komen.
Definitie
Als eerste is het slim om maar te beginnen met de definitie van het UBO register. Het is namelijk een afkorting en het staat voor “Ultimate Beneficial Owner”. Dit zegt je misschien nog steeds niet heel erg veel. Het gaat er eigenlijk om dat dit de persoon is die de uiteindelijke eigenaar is van of zeggenschap heeft over juridische entiteit of vennootschap. Hierbij zijn bijvoorbeeld aandelen van groot belang, maar ook stemrecht en eigendomsbelang spelen hierbij een grote rol. Het UBO register is dus niet heel makkelijk op te stellen.
Wanneer is iemand de UBO?
Hoe kom je er nu achter wanneer iemand de UBO is van een bepaalde entiteit. Dit heeft alles te maken met naar wat voor soort entiteit je kijkt. De regels verschillen namelijk een beetje per entiteit. Zo werkt het allemaal net een beetje anders voor een BV, een STAK en een CV. Daarna kan diegene in het UBO register worden gezet. Bij een BV wordt iemand bijvoorbeeld in het UBO register gezet wanneer deze meer dan 25% van de aandelen in bezit heeft.
Goed om te weten
Hoewel het dus waarschijnlijk voor de meeste mensen niet heel interessant is om iets te weten van het UBO register, kan het dus zeker geen kwaad om er iets over te weten. Je kunt namelijk wel degelijk wat leren van het UBO register. Voor wat meer informatie is het altijd slim om nog even wat dieper op dit onderwerp in te duiken. Hiervoor kun je gerust terecht op allerlei andere websites die dit in meer detail uitwerken.