Wat is een holding en hoe richt ik hem op?

Geplaatst op

Ondernemers kunnen veel voordelen hebben door een holding op te richten. Zeker als het gaat om het financiële gebied. We bespreken ze in deze blog. Lees snel verder en doe er je voordeel mee!

Wat is een holding?

Een bv is een veel gekozen rechtspersoon van waaruit je kunt ondernemen. Een holding of holdingstructuur is een metastructuur (zelf ook een bv) waaronder meerdere bv’s kunnen hangen. Je kunt zeggen een holding zijn meerdere met elkaar verbonden bv’s. De holdingstructuur ziet er zo uit:

Holding bv

|

Dochter bv

Meerdere dochter bv’s kunnen onder de holding bv vallen.

Wat is het voordeel van een holdingstructuur?

Het is mogelijk om waardevolle zaken in de holding onder te brengen, denk daarbij aan bedrijfspanden, intellectuele eigendomsrechten en geld dat overtollig is. Met een dochter bv kun je opdrachten aannemen en risico lopen. Wanneer de dochter failliet gaat, zal de holding meestal niet mee ten onder gaan. Dat is een enorm voordeel voor ondernemers. Niet alleen de veiligheid is belangrijk, ook de belastingbesparing die je kunt organiseren met een holdingstructuur is bijzonder aangenaam. Dit laatste kun je met een expert op dit gebied overleggen. Ook het verkopen van bedrijfsonderdelen (een dochter bv) is veel gemakkelijker met een holding.

Opheffen holding

Mocht het zo zijn dat je een holding wilt opheffen, dan moet je deze rechtspersoon ontbinden. Wat heb je hier voor nodig? Er moet een besluitgenomen worden door de verantwoordelijke mensen. Dit gebeurd tijdens een vergadering van de aandeelhouders. Een holdingstructuur kan alleen ontbonden worden wanneer er geen schulden zijn. Mochten deze er wel zijn, dan moeten deze eerste waar mogelijk voldaan worden.

Conclusie

Op het terrein van de risicospreiding en belastingverlaging is de holding een heerlijke rechtspersoon om mee te werken. Laat je adviseren door de experts op dit terrein. Een holding oprichten is voor veel ondernemers een goed idee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden