Waarom factoring ideaal is?

Geplaatst op

Vandaag je factuur verzenden en de volgende werkdag betaald krijgen, het kan met factoring. Als ondernemer loop je een bepaald risico, het zo kan het zijn dat klanten niet op tijd of helemaal niet betalen. Voor kleine ondernemers is dit best wel een struikelblok. Gelukkig zijn er de laatste jaren verschillende initiatieven gerealiseerd waardoor dit risico aanzienlijk verkleind wordt. Lees met ons mee over de praktijk en voordelen van factoring. 

Wat is factoring?

Factoring is in feite een afspraak die je met een bedrijf maakt. Zij schieten als het ware de factuur voor. Hiervoor ontvangen ze per factuur een vergoeding. Een klein deel van de factuur gaat dus op aan de factoring, maar daarmee verleg je wel het risico dat jouw bedrijf loopt, want een klant zou ook wel eens niet kunnen betalen!

Daarnaast is moderne factoring zo ingericht, dat er geen eisen aan je bedrijf worden gesteld, als het gaat om omzet of de waarde van de factuur. Dit betekent dat ook kleinere ondernemers, zoals MKB’ers en ZZP’ers, zich eenvoudig kunnen aanmelden voor factoring.

Factoring in de praktijk

Het gebruik van factoring in de praktijk is simpel, slim en ontzorgend. Als ondernemer hoef je dus niet meer druk te maken of een factuur wel betaald wordt. Hoe gaat dit proces in zijn werk? Heel eenvoudig! Je kunt je online aanmelden voor factoring, binnen één werkdag weet je of je bedrijf past binnen een factoringtraject. Daarna is het zo, dat je jouw facturen kunt indienen bij het bedrijf, dit gaat ook allemaal online, en binnen één werkdag wordt je factuur uitbetaald. Het bedrijf bedrijf dat jouw factoring regelt, doet ook het debiteurenbeheer. 

Per bedrijfsvorm factoring mogelijk

Niet elke bedrijf heeft dezelfde factoringseisen. Daarom is het mogelijk om speciaal voor de bedrijfsvorm, of grootte van het bedrijf, een maatwerk factoringtraject op te zetten. Laat je inspireren door experts op dit gebied, zodat je weet wat het beste bij jouw bedrijf past.

Conclusie

Of je bedrijf nu groot of klein is, er is zeker een factoringstraject voor op te zetten. Daarmee verleg je het risico naar het factoringbedrijf. Op deze manier ben je er zeker van dat er een steady cash flow jouw kant op komt. Dat kan voor bijvoorbeeld voor ZZP’ers heel handig zijn, zo zit je met een klein bedrijf niet maximaal 30 dagen te wachten op een betaling. Daarbij neemt zo’n bedrijf de kleine ondernemer veel werk uit handen, deze houdt zo tijd over om te doen waar hij of zij goed in is: ondernemen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden