Voorbeelden van schadeposten bij letsel

Geplaatst op

Stel je voor dat je een zwaar ongeluk hebt gehad. Er komen dan naast de schrik, veel meer dingen kijken: voor, tijdens én na je herstel. Welke schadeposten zijn kosten die je zou kunnen claimen bij letselschade en aan welke voorbeelden kun je denken?

Medische kosten

De eerste kosten waar je waarschijnlijk aan denkt, zijn de medische kosten. Verwondingen na een ongeluk vereisen bijna altijd een medische behandeling. De kosten van de behandeling kunnen snel oplopen. Gelukkig heb je recht op vergoeding van de medische kosten die je maakt als gevolg van het letsel. In feite heb je ook recht op toekomstige medische kosten. Enkele voorbeelden van medische kosten zijn:

·         Massagetherapie

·         Röntgenfoto’s

·         Bezoeken aan de spoedeisende hulp

·         Fysiotherapie

·         Chirurgie (ook noodzakelijk plastische chirurgie)

·         Medicijnen

·         Chiropractor

·         Ziekenhuisverblijven

Fysieke pijn en lijden

Medische kosten houden geen rekening met de pijn en het lijden dat je letsel ongetwijfeld heeft veroorzaakt. Fysieke pijn is subjectief en als gevolg daarvan moeten verzekeringsmaatschappijen en rechters vertrouwen op een aantal factoren bij het bepalen van de ernst van je pijn en lijden. Deze factoren zijn onder andere:

·         Duur van het herstel

·         Soort letsel

·         Type voorgeschreven medicatie

Verlies van inkomsten door noodzakelijk stoppen met werk

Je hebt recht op vergoeding van het inkomensverlies als gevolg van de letselschade. Als je bijvoorbeeld twee weken niet kon werken omdat je enkel geblesseerd was bij een auto-ongeluk veroorzaakt door een andere bestuurder, heb je recht op het loon dat je in die periode van twee weken zou hebben verdiend.

Ook als het letsel leidt tot een handicap die je toekomstige vermogen om te verdienen zal verminderen, heb je recht op een vergoeding voor dat verlies. Dit verlies is allemaal relatief, dus het hangt volledig af van hoe jouw huidige situatie is. Deze verschilt dus bij iedereen en hier zijn geen vaste bedragen aan te koppelen.

Benieuwd wat letselschade bij jou kan opleveren?

Als je letselschade hebt opgelopen is het verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Zij kunnen je helpen om een zo hoog mogelijk bedrag te realiseren voor jouw opgelopen schade. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden