Richt een bv op, dat is superslim!

Geplaatst op

Waarom is een bv oprichten slim? Dit en meer nemen we graag met je door in deze blog. Wij hebben gemerkt dat heel veel ondernemers nog niet weten dat een BV een bijzonder handige constructie is wanneer toch wel een aanzienlijke omzet per jaar maakt. Van een bv zou je dus heel erg kunnen profiteren. Neem het met ons door in deze tekst. 

Waarom moet ik een BV oprichten?

Wanneer een behoorlijke omzet maakt zo bijvoorbeeld rond de €100000 per jaar, dan is het best wel slim om een BV op te richten. Een van de redenen waarom mensen dan een BV gaan oprichten is dat je bij een BV belasting betaalt over de winst en niet over de inkomsten. Bij een eenmanszaak betaal je wel belasting over de inkomsten en dat is natuurlijk een veel groter bedrag. Daarbij is het ook zo dat wanneer je een BV opricht, jouw privé vermogen beschermd is. Dus als er eens iets zou gebeuren met je BV waardoor deze failliet gaat, dan kunnen de schuldeisers niet aan jouw privé-vermogen zitten. 

Een holding oprichten

Het is ook mogelijk om meerdere bv’s te hebben en helemaal aan de bovenkant een moeder BV te hebben, waar dan alle andere bv’s onder hangen. De moederbv herbergt alle grote geldsommen, panden en auto’s. Met deze moeder BV, of ook wel holding genoemd, wordt niet ondernomen en er wordt ook geen risico mee gelopen. Het is eigenlijk een stalling van waardevolle zaken. Met de werkbv’s die eronder hangen wordt wel ondernomen. Daarmee loop je dus wel risico. En wanneer ze omvallen, dan kunnen schuldeisers aanspraak maken op het geld wat er in deze bv´s zit, maar ze kunnen geen aanspraak maken op het geld dat in de moederbv of holding zit. Dus deze constructie (mogelijk met bv´s) is een extra veiligheid bij het ondernemen. En dat is fijn, want ondernemen gaat gepaard met veel risico. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden