Hoe start je een online business?

Geplaatst op

Het jaar 2020 is erg turbulent: veel mensen verliezen hun baan en nog meer mensen zijn verplicht vanuit huis te werken. Logisch dus dat we een grote groei zien in het aantal online bedrijven. Maar hoe start je een online business op? In deze blog bespreken we de populairste vormen van online geld verdienen en wat essentieel is om te regelen als jij wilt beginnen.

Populairste vormen van een online business in 2020

In 2020 zijn de populairste vormen van online geld verdienen:

  1. Dropshipping: Dropshipping is het online verkopen van producten zonder een fysieke winkel of magazijn te hebben. De grootste focus van dropshipping is het targeten van klanten via social media of andere online kanalen. Belangrijk is dat mensen op jouw website komen en online een bestelling doen. Vervolgens hoef je alleen maar de order te plaatsen bij de leverancier en het sturen naar degene die de bestelling heeft geplaatst. Het lijkt erg makkelijk, maar omdat er veel competitie heerst moet je écht producten vinden waar mensen lang op willen wachten. Dat is namelijk het grootste nadeel van dropshipping: producten moeten uit China komen en zijn vaak weken onderweg. 
  2. Bloggen: Ook weer een manier van online geld verdienen dat erg makkelijk lijkt, maar in de praktijk veel tijdinvestering nodig heeft. Niemand zal jouw blog van de een op de andere dag zomaar met volle interesse gaan lezen. Het kan best voorkomen dat je een jaar lang aan het zwoegen bent zonder resultaat. Ook bij het bloggen heerst ontzettend veel competitie. Pas als jouw blog gevonden wordt door een grote groep mensen die terugkeren naar jou als blogger, kun je geld gaan verdienen met advertenties of product promoties.
  3. Wordt daytrader: Als je een goede basiskennis hebt van investeren, kun je ervoor kiezen om je hier helemaal in te verdiepen en elke dag aan de slag te gaan met het handelen op de beurs. Er zijn veel verschillende manieren van “daytrading”. Zo kun je handelen in aandelen, wisselkoersen, obligaties en cryptomunten. 
  4. Online marketing freelancer: Als jij kennis hebt van online marketing, kun je ervoor kiezen om kleine bedrijven te helpen met hun online marketing als freelancer. Vanuit huis en helemaal solo kun jij hier geld aan verdienen.

Wat moet je op orde hebben?

Allereerst moet je een businessplan schrijven. Door onderzoek te doen en op papier te zetten hoe je geld wilt verdienen, wat je kosten zijn, wat je competitie is en hoe je plannen b, c en d eruitzien, krijg je een overzicht van jouw bedrijfje. Hoeveel geld heb je nodig om het online bedrijf op te starten bijvoorbeeld? Wat ieder bedrijf -en dus ook individuele online bedrijven – nodig heeft is een identiteit. Niet alleen om belasting af te dragen, maar ook om online gevonden te worden. Laat daarom je merknaam registreren zodat je beschermd bent voor identiteitsdiefstal. Identiteitsdiefstal is namelijk geen grap. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden