Het meemaken van trauma

Geplaatst op

Het doorstaan van iets traumatiserend kan erg lang bij je blijven hangen, zeker wanneer je niet doorhebt hoe groot de impact hiervan is. Stel je loopt letselschade op op de werkvloer, is het goed om dit aan te pakken. Aangezien letselschade niet zomaar iets is waar je overheen moet kijken.

Wanneer is de werkgever verantwoordelijk

Mocht het zo zijn dat je in je werkomgeving letselschade oploopt, dan hoeft dit niet altijd te betekenen dat je werkgever altijd verantwoordelijk is. Toch kan het herstel zwaar zijn, en het is maar net hoe de werkgever hiermee omgaat. Als er bijvoorbeeld sprake is van PTSS wat is opgelopen tijdens het werk, is het belangrijk voor de werkgever om er zoveel mogelijk aan te doen om te helpen bij het herstel hiervan. De werkgever is dan minder snel aansprakelijk dan wanneer hij niks doet. Als er meer kans is op een trauma op de werkvloer zoals wanneer je werkzaam bent als treinmachinist, wordt vaker en sneller op trauma gesignaleerd dan wanneer je bijvoorbeeld achter de kassa staat. Maar in principe kunnen er overal trauma’s opgelopen worden wat letselschade genoemd mag worden. Ook is het de vraag hoe je er zelf mee omgaat om dit te verwerken. Het is sterk afhankelijk van de situatie.

Een trauma zoals PTSS

PTSS is een veelvoorkomend trauma wat je kunt oplopen wanneer je een erg schokkende gebeurtenis meemaakt. Het kan natuurlijk voor iedereen anders gezien worden wat schokkend is. Daarnaast spelen de factoren zoals hoe erg de situatie is, hoe de opvang hierna is, maar ook je persoonlijkheid en hoe je er zelf tegenaan kijkt. Wanneer je letselschade denkt opgelopen te hebben en je wilt je werkgever hiervoor aansprakelijk stellen kan dit een erg lang proces zijn. Niet alleen het herstel van je opgelopen letselschade kan erg lang duren maar ook de relatie tussen je werkgever en jou kan een wending krijgen wanneer je dit traject in gaat. Het is altijd verstandig om duidelijk te blijven communiceren met je werkgever, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Zeker wanneer je nog door wilt gaan met werken is kijken hoe je dit wilt aanpakken erg verstandig. Zo kun je proberen de relatie goed te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden