3 tips bij het versturen van pakketten

Geplaatst op

Ieder jaar worden er meer en meer pakketten verstuurd, binnen Nederland maar ook naar en van Nederland. Soms gaan pakketjes wel de hele wereld over, gelukkig wordt dit allemaal gedaan voor je en hoef je zelf alleen maar de bestemming op te geven. Toch zijn er nog wel een paar dingetjes waar je goed over na moet denken bij het versturen van een pakketje, daarom hier een paar tips om het voor jou makkelijker te maken.

Zorg voor de juiste verpakking

Alles begint bij het verpakken van het product dat je wil verzenden. Als je dit product niet goed verpakt, dan heb je kans dat je product tijdens de verzending beschadigt en dat wil je natuurlijk niet hebben. Tijdens het verzenden wordt een pakket namelijk opgestapeld, schuift heen en weer in de bus en vliegt over glijbanen in het sorteercentrum. Daarnaast moet een pakketje volgens de internationale regels een val van 1,5 meter kunnen weerstaan. Daarom moet je bij belangrijke pakketten:

  • Zorgen voor dubbelwandig karton
  • Zorgen voor de juiste maat verpakking
  • Zorgen voor binnenverpakking zoals noppenfolie
  • Meer producten in een verpakking? Zorg dat deze niet direct tegen elkaar aan zitten
  • Laat je verpakking keuren, een keuring levert een eventuele soepele claimprocedure op

Versturen naar het buitenland

Ook bij het versturen van pakketten naar het buitenland zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Je zult eerst moeten controleren of je het pakket wel mag versturen of de producten in dat land toegestaan zijn. Mag je het product verzenden, zorg dan dat je aangeeft wat je verzendt, dit scheelt gedoe bij de douane. Daarnaast willen ze in de Verenigde Staten bijvoorbeeld ook nog de reden van verzending weten. Lees je daarom van te voren goed in over een pakket versturen naar het buitenland.

Goedkoop verzenden

Verstuur je veel pakketten en loopt dit aardig op in de kosten? Probeer altijd om tafel te gaan met je verzenddienst en onderhandel voor een betere prijs. Aangezien jij zo vaak gebruik maakt van de dienst van de verzender, kan deze je misschien wel een beter aanbod doen. Wil je zelf goedkoper verzenden, vergelijk dan altijd even op internet de verschillende aanbieders. Daarnaast kan je ook nog besparen door:

  • Verzenden naar een verzamelpunt
  • Groot inkopen van verpakkingen
  • Niet te grote verpakkingen

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden