Hoe om te gaan met arbeidsrechtelijke situaties binnen je bedrijf?

Geplaatst op

Er kunnen van allerlei juridisch kwesties spelen binnen je bedrijf, zeker als je werknemers in dienst hebt. Daarom is het goed om je te laten adviseren door een arbeidsrecht advocaat. In deze blog nemen we je mee langs een aantal situaties waarin zo’n advocaat buitengewoon handig is.

Een foutje zit in een klein hoekje

In het recht gaat het soms om de details. Op dit terrein zit een foutje in een klein hoekje. Een minuscule onduidelijkheid in een contract kan er al voor zorgen dat je als werkgever in de problemen komt. Daarbij komt dat de regels verwarrend kunnen zijn. Er zijn ook zoveel contracten en werkovereenkomsten mogelijk. Een arbeidsrecht advocaat adviseert je graag over juridische vraagstukken rond het arbeidsrecht.

Welke arbeidsrechtelijke onderwerpen passeren vaak de revue binnen een bedrijf?

Binnen je bedrijf spelen allerlei arbeidsrechtelijke thema’s een rol. Het is dan slim om een arbeidsrechtadvocaat te raadplegen om de zaken goed te regelen en problemen in de toekomst te voorkomen. Onder andere deze onderwerpen spelen een rol:

  • Ontslag
  • Werkgeversaansprakelijkheid
  • Gelijke behandeling
  • Opstellen arbeidscontract
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Werknemers uit het buitenland aanstellen
  • CAO’s
  • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
  • Sociale verzekeringen
  • Transitievergoeding
  • Concurrentiebeding
  • Loonvordering

Opstellen arbeidscontract

Bij het opstellen van een arbeidscontract is het belangrijk dat alle details kloppen. De overeenkomst mag geen juridische onjuistheden bevatten. Ook is het van het grootste belang dat de tekst geen meerduidige formuleringen bevat. Als juridische teksten multi-interpretabel zijn, kunnen er bij beide partijen scheve verwachtingen ontstaan. Hieruit kunnen weer conflicten ontstaan die uitmonden in een juridische strijd. Laat je altijd informeren door een juridisch expert bij het opstellen van een contract.

Ontslag

Wat de reden ook is, ontslag is voor zowel de werkgever als de werknemer een beladen punt. De werkgever moet op zoek naar een nieuwe werknemer en moet iemand laten gaan waar hij ooit een goed gevoel bij had. De werknemer verliest zijn financiële zekerheid en moet nieuw werk zoeken. Er zijn verschillende soorten ontslag die verschillende rechten en plichten met zich meebrengen. Laat je hierover infomeren door een expert.

Transitievergoeding

Een transitievergoeding wordt bij ontslag aan een werknemer betaald door zijn werkgever. Deze vergoeding is bedoeld als compensatie voor het ontslag en om de overgang van de ene werkgever naar de andere te vergemakkelijken. Hieraan zijn verschillende eisen verbonden. Een juridisch expert, waaronder een arbeidsrechtadvocaat biedt u graag het nodige advies.

Concurrentiebeding

Een werknemer heeft kennis van bedrijfsinformatie, deze is vaak geheim en erg belangrijk voor het bedrijf. Het is de werkgever er alles aan gelegen dat die bedrijfsinformatie niet bij de concurrent belandt. Een goede manier om dit juridisch te regelen is het concurrentiebeding. In dit beding staat dat een medewerker voor een bepaalde tijd, tijdens en na het dienstverband, niet bij concurrenten van de huidige werkgever mag werken. Het concurrentiebeding is alleen geldig als het in het arbeidscontract van de werknemer staat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Marketingevents zijn geweldig om je bedrijf mee op de kaart te zetten. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ onlinemarketingevents.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden